כאנשי אבטחה, אנו מחפשים טכנולוגיה ואמצעים פיזיים במטרה להפחית את איום באשר הוא. זה יכול להיות בצורת עמודים נגד רכב מתפרץ, חלונות וקירות מיגון נגד הדף וירי, CCTV או ציוד איתור כגון שער מגנומטר, מכונות שיקוף רנטגן, גלאי חומרי נפץ לגילוי מכונות, וכדומה. אם נתייחס לנגיף הקורונה כאל איום נוסף ברשימה שלנו, כפי שלדעתנו המקצועית ראוי לעשות, אז יש צורך לבחון את מצב ערכות הגילוי עבור הנגיף שמצויות היום בשוק בכדי לאפשר התאמת סוג הבדיקה למצב הקיים ולהבין את רמת אמינות תוצאות הבדיקה. הרבה נכתב בתקשורת על בדיקות להמצאות נגיף הקורונה ומאמר זה מסייע להבהיר את המצב הנוכחי של הטכנולוגיה, ציוד ונהלי הבדיקה הרלוונטיים לצרכי איתור והפחתת האיום.

כמו בכל אמצעי בטחוני, אנו מציעים לבחון את יעילות אמצעי הגילוי בחמש הפרמטרים הבאים:

  • רתעה

הרתעה – יישום אמצעי הגילוי ישמש גם כהרתעה והזהרה לשמור על כללי הזהירות שנקבעו, העלאת ספקות לגבי הצלחה במקרה זה של כוונה לדבקה זדונית או כתוצאה מאי אכפתיות – של אדם חולה שלא מדווח ואולי גם מוריד את החום באופן מודע כדי לאפשר לו כניסה.

  • זיהוי

זיהוי אמצעי הגילוי בתוספת אמצעי מעקב ותאום כדי להעניק לאנשי הביטחון דרך לזהות ולמדר במהירות את החשוד כחולה – מייד עם הגעתו למתקן, לאפשר להם להעריך את רמת הסיכון ולהחליט על הפעולות המתאימות שיש לנקוט.

  • הערכה

הערכה – נהלי עבודה, מערכות מחשוב ובקרה כסיוע לאנשי הביטחון בזיהוי ואיתור מהיר של בעיה באזור בכניסה או באולמות קבלת הקהל וריכוז העובדים והענקת הזמן הנדרש כדי להחליט על דרך הפעולה הנכונה למזעור הנזק.

  • הגנה

הגנה– הגנה פיזית כולל אמצעים ונהלים העוסקים בהפחתת הסיכון שיכול להתפתח כתוצאה מחולה לא מאובחן שנכנס לתוך המתקן ובא במגע עם הנמצאים בתוכו.

  • תגובה

תגובה– נהלי עבודה ואמצעים מותאמים כדי לאפשר תוגבה יעילה תוך תיאום והיערכות בין כל הגורמים, ומתן אפשרות לתגובה אפקטיבית ורלבנטית גם אם ההדבקה נעשתה באופן זדוני ומכוון.

ווירוס הקורונה – COVID-19 – בדיקה ואיתור

“הגביע הקדוש” של זיהוי ווירוס COVID-19 יהיה בדיקה בפולשנות מזערית שתעניק תשובה כן/לא בתוך כמה דקות קצרות או אפילו שניות ושאלת המצאות הווירוס – בדומה לבדיקת מגנומטר או גלאי חומרי נפץ. השאלה שנשאלת היום לפני מתן הרשאה לעלות על המטוס, להיכנס לבניין או לעלות על האוטובוס היא האם האדם מדבק או לא מדבק כרגע בווירוס הקורונה. מבחן כזה יכול להיות מבחן נשימה, רוק או דם, הבחינה יכולה להיום כימית/ביולוגית או באמצעות מערכות טכניות ממוחשבות (גלאים אלקטרוניים).

COVID-19 Onset of Symptoms Timeline
גרף 1: הדבקות בווירוס הקורונה – COVID-19 הסימפטומים בחולה על ציר הזמן:
א. זיהוי חולה מתרחש רק אם יהיה מעקב אחר חשודים באופן יזום מרגע החשיפה.
ב. יותר סביר לקבל תוצאה שלילית מתוצאה חיובית בבדיקת PCR של האף והלוע.
Sethuraman N, Jeremiah SS, Ryo A. Interpreting Diagnostic Tests for SARS-CoV-2. JAMA. Published online May 06, 2020. doi:10.1001/jama.2020.8259

סוגי הבדיקות מתוארים בהמשך, הגרף למעלה מדגים את מחזור החיים של הווירוס ואת התקופות במחלה שבדיקות שונות מתאימות ויעילות בגילוי. חיוני לציין כי בממוצע ישנה תקופת זמן של עד שבועיים מחשיפה לווירוס ועד לתחילת הסימפטומים. בתקופה זו אנשים עשויים לפזר את הנגיף ואולי להדביק אחרים, אבל במהלך תקופה זו הגילוי איננו סביר. רוב הבדיקות מתמקדת בתקופה שלאחר הופעת הסימפטומים ז”א אחרי מעל שבועיים בממוצע.

כיום ישנן בשוק ארבעה סוגי בדיקות לגילוי וירוס הקורונה ואנו נדון בהם בקצרה:

בדיקות טמפרטורה

coronavirus thermal testing

חום יכול להיגרם על ידי מצבים רפואיים רבים, כולל נגיפי, חיידקי, וזיהומים טפיליים-כגון שפעת, הצטננות, דלקת קרום הגוף, דלקות בדרכי השתן, התוספתן, מלריה, וכמובן ווירוס הקורונה – COVID-19. לעיתים קרובות נוטלים בני אדם תרופות כגון פרצטמול או אספירין להורדת חום – אך גם כנגד כאבים למיניהם, במיוחד אם אינם מרגישים טוב – מבלי שחושדים שלקו בקורונה. בבדיקת טמפרטורה במקרה זה האדם לא יתגלה כחיובי וימשיך בדרכו. מאחר שרוב האנשים מודעים כאשר יש להם חום, הרי שאם הם עדיין רוצים לנסות ולהיכנס למתקן מאובטח או לנסוע/לטוס הם יכול לקחת תרופות להפחתת החום ולעבור את הבדיקה בשלום.

במטרה לאתר חולה בקורונה –  COVID-19, בדיקת טמפרטורת הגוף תזהה:

  • מישהו שיש לו טמפרטורת גוף גבוהה מהנורמלי ולכן נחשד כחולה.

בדיקת טמפרטורת הגוף לא תזהה:

  • מישהו שנדבק במחלה לאחרונה, הוא מדבק אך עדיין אינו מראה סימפטומים ואינו מודע לכך שיש להם את הווירוס.
  • מישהו שיש לו את הוירוס. אבל הוא ללא תסמינים – אסימפטומטי.
  • מישהו שהיה לו חום אבל לקח תרופות כדי להפחית את טמפרטורת הגוף.

בדיקות המצאות נוגדנים

virus antibody testing

נוגדן וירוס  (הידוע גם immunoglobulins = Ig) מיוצרים על ידי המערכת החיסונית שלנו במטרה להילחם בוירוסים וחיידקים. בדיקות לגילוי  COVID-19 ניתן לראות הפניות הן לגילוי MIg ו-GIg, אשר מתייחסות לשני דרגות של נוגדן. IgM מציין נוגדנים המיוצרים מייד לאחר החשיפה לווירוס/חיידק שגורם למחלה, בעוד GIg מתייחס לסוג של נוגדנים המיוצרים מאוחר יותר. IgG בדרך כלל מקנה חסינות לחולה מלחלות שוב במחלה, אך בשלב זה עדיין מוקדם מדי לדעת אם זה המצב גם בנוגע ל COVID-19 ואם כן, לכמה זמן טובה חסינות זו.

התוצאות של בדיקת נוגדנים יכולות להיות אחת מהבאות:

  • חיובי ל IgG אך ללא ממצאים של MIg אומר שהאדם נגוע ב COVID-19 אך כנראה לא מדבק.
  • חיובי ל IgM אל ללא ממצאים שלGIg פירושו שהאדם חולה, יכול להיות בשפעת או דברים רבים אחרים כולל גם COVID-19 ונרצה כנראה להתייחס אליו כחולה בכל מקרה.
  • שלילי ל IgM וגם ל GIg אומרשאתה יכול להיות בריא לחלוטין או שאתה יכול להיות בשלבים המוקדמים של covid-19 והגוף שלך לא התחיל לייצר נוגדנים עדיין.

המחקר והפיתוח בנושא מתקדמים במהירות במספר רב של חברות ברחבי העולם ומביאים לשוק ערכות חדשות לבדיקת נוגדנים (tests erologicalS) אך רמת היעילות והאמינות של חלקן עדיין לא ברורה. רבים מצהיר כי יש להם אישורים מגופים רגולטוריים כמו: CE (EU),(UK) MHRA, ה-FDA או CDC (USA) אך חשוב לזכור כי הם המאשרים את המוצרים כבטוחים לשימוש אך בשום מקרה לא מאשרים אותם כיעילים או אמינים לזיהוי !!!. יש מעט מאוד ניסויים מבוקרים שבודקים כמה יעילות ערכות הבדיקה להוציא כאלו שבוצעו ע”י היצרן, כך שקשה לדעת אם וכמה יעילות ואמינות הבדיקות. הדו ח האחרון שהופק על ידי ה-CDC מעלה כי עד 50% מתוצאות הבדיקות החיוביות הינן תוצאות שווא – הנבדק לא חולה אך התוצאות הראו שיש בדמו נוגדנים נגד ווירוס הקורונה. יש לזה השלכות חמורות בנוגע לרצוננו לקבל תשובת כן/לא  לשאלה  אם בטוח למישהו לעלות על מטוס למשל.

בדיקות PCR

Coronavirus PCR Testing

יש  רק מבחן מוכח אחד שיראה אם אדם מדבק או לא בזמן הבדיקה, וזו בדיקת PCR (תגובת שרשרת פולימראז) מבחן זה מחפש את ה RNA של הווירוס עצמו, ובדרך כלל לוקח שעות לביצוע. בדיקה זו צורכת זמן, עבודה, ציוד, חומרים וסה”כ עלות גבוה למערך ולכל בדיקה בודדת. למטרתנו – אישור “ביטחוני” לכניסה למתקן או לטיסה, זה בעייתי במיוחד כי במקרה הטוב זה יכול לקחת שעות רבות או 24 שעות בהן יידרש האדם לבצע בדיקה לפני הטיסה או כניסה לאזור מוגן ויתבקש להגיע עם התוצאות כדי שיוכל להיכנס / לטוס.  פתרון זה ידרוש תשתית בדיקה לאומית אינטנסיבית ורמה גבוהה של אוטומציה כדי להשיג כמו גם דרך יעילה להחזרת תשובות. כמובן שבדיקה זו לא תגלה אנשים שהסימפטומים – נוגדנים, הופיע במהלך 24 השעות בהם הם ממתינים.

ערכות בדיקה לוירוס הקורונה

חברות פרטיות רבות עובדות על הטכנולוגיה כדי להציע את הדיוק של הבדיקה PCR ללא המתנה או עלות שבאה אתו, אבל זה לא ברור אם הם מסוגלים לזהות את הווירוס לפני תחילת הסימפטומים ולפני שהגוף מתחיל לייצר נוגדנים. הרבה יותר מחקר ובדיקות צריך  שיעשו לפני שתגיע לשוק בדיקה שתוכל להיחשב יעילה, מהירה וזולה שתוכל להיפרס בשטח במסות הנדרשות.

השלכות בדיקת COVID-19 למגזר הביטחוני

רוב בדיקות COVID-19 היום מבוצעת כדי לאתר ולבלום את התפשטות הווירוס ברמה הלאומית במטרה להגן על בריאות הציבורית, בעוד שאנחנו כאנשי אבטחה מחפשים פתרון כדי לזהות איום הדבקה מאדם לפני הכניסה למתקן /רכבת/ מטוס. מכיוון שעדיין אין טכנולוגיה שמאתרת אם אדם ספציפי יכול להדביק אחרים או לא, אנחנו מיישמים טכנולוגיית הגילוי לאחת משלוש הצרכים:

  1. כדי להחדיר תחושה של ביטחון (למשל, כדי שאנשים ירגישו בטוחים לטוס/לנסוע שוב ברכבת).
  2. לעצור את האנשים שבברור חולים מלהיכנס למתקן או לעלות לטיסה
  3. כדי לזהות האנשים בעלי נוגדנים IgG וככאלו מאוד לא סביר שידביקו אחרים.

ובמונחי אבטחה שאנו מכירים, בעת כתיבת / עדכון תוכנית אבטחה כוללת, אנו מתייחסים לחמשת הפרמטרים לבחינת איום – במקרה זה איום ווירוס הקורונה:

  • רתעה

עבור מי שיודע או חושד שנדבק וחלה בווירוס, שכבות מרובות של בדיקות לגילוי COVID-19 בכניסה למתקנים ונמלי התעופה או חללים ציבוריים בטרמינלים לתחבורה ציבורית צפויים להרתיע אותם מלנסות להיכנס. בנוסף, במדינות רבות כולל ישראל ישנו איום הקנסות שיכול גם הוא להרתיעה בנוסף לעצירת כניסה ו”שיימינג” שיכול להיות מלווה לכך

  • זיהוי

זיהוי כמתואר לעיל במאמר זה לא יכול לתת תשובה פשוטה כן/לא לשאלה אם האדם נגוע ויכול להדביק אחרים. שיטות הבדיקה השונות יכולות לספק לנו סימנים ומגמות אך לא תשובה ברורה ואמינה. על-ידי תשאול אנשים ו/או גישה לנתוני מעקב ממכשירי הטלפון שלהם (במדינות שבהן יושמה מדיניות מעקב לאומית), ייתכן שיהיה אפשר בעתיד לקבוע בבירור רב יותר כמה איום קיים באדם ספציפי.

  • הערכה

הערכה של חשוד כחולה בווירוס הקורונה ופעילות בהתאם קשה ותלויה במידה מסוימת במדיניות הממשלה, המתקן המדובר או שדה התעופה . יש צורך בכתיבת נהלי טיפול, ביטחון ותחקור באירוע “חולה קורונה” כולל תרשימי זרימה והנחיות פעילות כיצד לתת פרוש נכון ואחיד של תוצאות בדיקה / תשאול / התנהגות של חשודים כחולים בווירוס הקורונה מצד אחד, והערכה אחידה של רמת הסיכון שהוא מייצר ודרכי הפעולה הנדרשים לצורך התגוננות מפניה.

  • הגנה

מיגון פיזי להקטנת ממדי ההדבקות נדרש במקרה שאדם חולה נכנס למתקן, שדה תעופה, מטוס או רכב. המיגון יספק הפרדה פיזי, הרחקה בין בני אדם והסגר – מידור, של אנשים החשודים שחולים מדבקים. מיגון כזה צריך להיות מיושם בכניסות למתקנים, שדות תעופה או תחנות תחבורה ציבורית וצריך להתרכז בעיקר באזורי הבידוק שכוללים גם בידוק כנגד המצאות אדם חולה ומדביק.

  • תגובה

עם התפתחות מהירה של טכנולוגיות חדשות ונהלי הבדיקות כמו גם שינוי מדיניות ממשלתית ברחבי העולם, יש הכרח כי נהלי הבידוק וצוותי הערכה והתגובה יהיו גם הם בנויים וערוכים להשתנות ולהסתגל במהירות באופן יעיל לשיטות ולדרישות החדשות. על מנהלי הביטחון להיות כל הזמן עם היד על הדופק ולאבחן שינויים אלו.

מכיוון שעל השאלה “האם אדם זה ידביק אחרים” לא ניתן לענות באופן מוחלט, בפרט  בקנה מידה גדול, מנהלי מתקנים, חברות תעופה והציבור הרחב יהיו חייבים לקבל רמת סיכון מסוימת. ממשלות עשויות לשקול יישום משטר מעקב כך שאם נמצא אדם נגוע שהשתמש בתחבורה ציבורית, כל הנוסעים על הטיסה/רכבת/אוטובוס/הספינה יצטרך לעבור בידוד חובה של 14 ימים. במצב נכון להיום אין כנראה פתרונות אחרים, אך כפי שנאמר לעיל, פיתוחים נמצאים בקנה וחובה עלינו לסגל חשיבה יצירתית לגמישה כדי לאפשר המשך שגרת חיים לצד נגיף הקורונה.

למרות התחושה האופטימית, חיסון כנגד ווירוס הקורונה – COVID-19 עדיין לא כאן, ולפנינו עוד דרך ארוכה עד שיהיה זמין לשימוש הציבור וזה עשוי לקחת חודשים רבים ואף מעל שנה עד לאישורו ועוד מספר חודשים לא קטן לייצור והפצה כך שיהיה אפקטיבי. לא סביר לראות פתרון אפקטיבי, יעיל ומופץ לציבור בשנת 2020. מכאן שברור לכל העוסקים בתחום – ובמיוחד לאנשי הביטחון שאמונים על הצורך בהערכה תמידית של האיומים והנזקים, כי עלינו למצוא דרכים יעילות ופרטיביות לחיות לצד נגיף הקורונה לפחות בתקופה הקרובה תוך הבטחה של הרציפות התפקודית של המתקן / השרות עליו אנו אמונים.